Monday, April 27, 2009

Δ΄ ΚΠΣ : Βατερλό

Στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής την 10 Απριλίου 2009 δημοσιεύθηκε άρθρο μου για το Δ΄ΚΠΣ. Η μέχρι σήμερα πορεία του προγράμματος επιβάλλει την ταχεία απομάκρυνση της κυβέρνησης της Ν.Δ. από την εξουσία θα ήταν το πλέον ευεργετικό μέτρο για τη διάσωση της οικονομίας και της πατρίδας μαζί με αυτή του προγράμματος.
"Διανύουμε ήδη τον τρίτο χρόνο υλοποίησης του Δʼ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εκταμιεύσει ακόμη, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε 1 ευρώ δαπάνη!
Όλες οι ενδείξεις, όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι προς το τέλος τους τρέχοντος έτους (Νοέμβριο 2009) θα έχουν εκταμιευτεί τα πρώτα χρηματικά ποσά από ένα μεγάλης οικονομικής ισχύος πακέτο 20,1 δισ. ευρώ! Σημειώνουμε εδώ ότι ακόμη και αυτή η αναμενόμενη ισχνή έναρξη εφαρμογής αφορά κυρίως έργα προερχόμενα από το Γʼ ΚΠΣ που δεν εκτελέστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Δʼ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ), μειώνοντας στην ουσία το διαθέσιμο προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ. Ας μην αρχίσουν λοιπόν το Νοέμβριο πανηγυρισμοί... Ποτέ άλλοτε -στα διαδοχικά τέσσερα πακέτα που υλοποίησε η χώρα- δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο: μηδενικές δαπάνες στα πρώτα δυόμισι χρόνια εφαρμογής του Προγράμματος! "....

Το πλήρες άρθρο βρίσκεται εδώ :
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=36728

No comments: